Himalájská sůl

6 příspěvků
Strana 1 z 1

Pro přidání tématu nebo reagování na téma musíte být přihlášení.
Pokud nejste registrovaní, tak se prosím registrujte.

Himalájská sůl

#1

Máté s touto solí někdo zkušenost? Je opravdu tak super nebo se jedná jen o předraženou sůl a stejnou práci by odvedla i obyčejná kuchyňská?

odkaz

Jan Novák (fake) Offline

Thor

22.02.2015 10:28

Odpovědět

Re: Himalájská sůl

#2

Thor: Máté s touto solí někdo zkušenost? Je opravdu tak super nebo se jedná jen o předraženou sůl a stejnou práci by odvedla i obyčejná kuchyňská?odkaz
Tento týden jsem si dal mimo obor ve škole jednu přednášku ve škole z předmětu Racionální výživa a dietetika. Ten učitel říkal, že je uplně jedno jakou sůl dáváš, furt je to NaCl jako NaCl :).

Za tento příspěvek bylo poděkováno 1x.

Offline

Venec

22.02.2015 10:40

Odpovědět

Re: Himalájská sůl

#3

Na 100 g:
Draslík / Potassium - 618 mg
Vápník / Calcium - 205 mg
Železo / Iron - 105,4 mg

Nic dalšího tam nedeklarují. Má to prostě jen jinou barvu, možná trošinku chuť. Kdysi jsem ji taky měl, neviděl jsem rozdíl.

Jestli chceš minerály/ionty, co dělají rozdíl ve výkonu, pak třeba tyhle: Pure Ionts

Za tento příspěvek bylo poděkováno 1x.

Kamil Fila Offline

Tetsuo

22.02.2015 11:09

Odpovědět

Re: Himalájská sůl

#4

Rozdíl krom rapidně vetší ceny v tom není žádný 161 nebo cca 10Kč :-D

Denis Offline

Denny

22.02.2015 12:01

Odpovědět

Re: Himalájská sůl

#5

Dík všem za objasnění.

Jan Novák (fake) Offline

Thor

22.02.2015 12:33

Odpovědět

Re: Himalájská sůl

#6

Kdysi mě tohle téma taky zajímalo a po pročtení různých zdrojů sem dospěl k závěru, že když ne přímo himalájskou, tak aspoň ne běžnou jodizovanou. Znova už prohledávat net nebudu, je možný, že sem se tehdy nechal jenom zblbnout a nic z toho nebylo vědecky podložený, ale závěr z toho byl, že zatimco jodizovaná sůl je pro tělo svinstvo, tak ta himalájská naopak může vyloženě tělu prospět.

Zběžně první článek, co mi teď přišel pod ruku..

Jestli je mezi těmi druhy až takovej markantní rozdíl netušim, ale jeví se mi jako logický, že určitě o něco lepší by mělo bejt to, co se bere z čistýho prostředí a nijak se to dál chemicky neupravuje. Toť můj osobní názor.

Jiří Mráz Offline

Frost

22.02.2015 20:56

Odpovědět

6 příspěvků
Strana 1 z 1

Vytisknout