Tetsuo, zaregistroval jsem už v e-shopu AMG Post workout na který jsem čekal a chci udělat nějakou smysluplnou objednávku a zainvestovat do AMG, aby to bylo pokud možná co nejvíce efektivní. Hlavním cílem je určitě zlepšení regenerace, lehký náběr svalové hmoty a zůstat pokud možno vyrýsovaný. Vedle silových tréninků, mám i tréninky aerobního charakteru. Už jsme to zrochu diskutovali v jiném vláknu.
Před tréninkem chci pořídit AMG Pre-workout (dávat už cca hodinu před a stačí cca 40 g?) Jako alterbnativa pro tento účel by šlo i AMG Max - cca 10g + sacharidy?
V průběhu tréninku a hned po právě AMG Post Wourkout (cca 50g?).
Po cca 30-40 min. gaineru Milk based 30-40 g nebo spíš protein Max Rapid?
a za cca 45-60 min jídlo.
Jako doplněk k snídani k vločkám nebo pohance Best Whey (20-30g), tak jak jsi doporučil a jako součást jídel s převahou mléčných výrobků Amino Hattrick.
Je to takto ok a má smysl přidat ještě něco jiného?
Ještě uvažuji:
AMG Max a dávat ho 2-3 x denně před jídlem?
Night protein nebo Optigerm 40 před spaním?
Inosine a MSM dávat ho k pre-workout?
Popř.FOS nebo GOS
Před tréninkem chci pořídit AMG Pre-workout (dávat už cca hodinu před a stačí cca 40 g?)
50 g do litru je ideál, aby fungoval ten efekt plasmaexpandéru.
průběhu tréninku a hned po právě AMG Post Wourkout (cca 50g?).
Zase, 50 g je vcelku standardizovaná dávka (tentokrát kvůli obsahu aminokyselin). Akorát může být hustší ředění.
Jako alterbnativa pro tento účel by šlo i AMG Max - cca 10g + sacharidy?
Ano
Mně ten Milk Based Gainer sedí zatím nejlíp. Obecně na základní doplnění sacharidů po tréninku potřebuješ kolem 30 g.
Jako doplněk k snídani k vločkám nebo pohance Best Whey (20-30g), tak jak jsi doporučil a jako součást jídel s převahou mléčných výrobků Amino Hattrick.
Ano.
AMG Max a dávat ho 2-3 x denně před jídlem?
Pokud netrénuješ, tak ty 3 dávky jsou optimum. Jinak v den tréninku, kdy máš Pre-Workout a Post-Workout, stačí lžíce ráno.
Night protein nebo Optigerm 40 před spaním?
To už záleží na tom, kdy chodíš spát, jak dlouho před spaním přijímáš živiny a jak dobře se ti usíná.
Inosine a MSM dávat ho k pre-workout?
Ano, určitě podporují tréninkový výkon, resp. proudění a okysličení krve
Popř.FOS nebo GOS
To je takový ideál brát vždycky, pokud má člověk vysokobílkovinovou výživu. Do jakýchkoli nápojů, GOS lze snadno i na lžičku a rozpustit v puse.
Tetsuo, ještě bych se chtěl vrátit k těm mým otázkám:
Mně ten Milk Based Gainer sedí zatím nejlíp. Obecně na základní doplnění sacharidů po tréninku potřebuješ kolem 30 g.
Když dám po tréninku tu AMG Post-workout formuli, tak v té doporučované 50g. dávce mám už těch 30 g sacharidů,takže bych pak ani ten gainer přeci nepotřeboval a mohl bych dát jen protein? (syrovátkové hydro nebo izolát)
Ano.
Může ty vločky nebo pohanka být i s mlékem?
A ještě mě napadlo, když ta snídaně následuje po tréninku, není problém, když po AMG dám ještě buď ten gainer nebo protein založený na syrovátce a pak znovu syrovátkový protein v podobě toho Best Whey?
AMG Max a dávat ho 2-3 x denně před jídlem?Pokud netrénuješ, tak ty 3 dávky jsou optimum. Jinak v den tréninku, kdy máš Pre-Workout a Post-Workout, stačí lžíce ráno.
Když je ten trénink ráno, tak ta lžíce AMG max třeba před obědem?
Night protein nebo Optigerm 40 před spaním?To už záleží na tom, kdy chodíš spát, jak dlouho před spaním přijímáš živiny a jak dobře se ti usíná.
Je pravda, že večeřím dost pozdě, ikdyž jen lehčí věci a tak za 1-1,5hod
chodím spát. S usínáním problém nemám. Viděl bys tam ještě prostor pro Night protein nebo na nějaký jiný doplněk?
Inosine a MSM dávat ho k pre-workout?Ano, určitě podporují tréninkový výkon, resp. proudění a okysličení krve
Měl by v tomto směru význam i Taurin a Tyrosin?
Jinak bych se chtěl zeptat, jestli by podpořili regeneraci a vůbec takovou nějakou celkovou vitalizaci houby Reishi, Shitake atd..
Máš s nimu nějakou zkušenost?
Nebo případně nějaký testosteron booster jako je DAA?
Zkoušel jsem Tribulus, ale absolutně bez efektu...
Když dám po tréninku tu AMG Post-workout formuli, tak v té doporučované 50g. dávce mám už těch 30 g sacharidů,takže bych pak ani ten gainer přeci nepotřeboval a mohl bych dát jen protein? (syrovátkové hydro nebo izolát)
Lze to takhle.
Může ty vločky nebo pohanka být i s mlékem?
Proteiny mají dostatečně mléčnou chuť. Nedávno jsem to zkoušel, a nevidím v tom problém.
když ta snídaně následuje po tréninku, není problém, když po AMG dám ještě buď ten gainer nebo protein založený na syrovátce a pak znovu syrovátkový protein v podobě toho Best Whey?
Vždycky se koukej na konkrétní aminogramy, to ti dá základní představu. Máme je tady na webu.
Když je ten trénink ráno, tak ta lžíce AMG max třeba před obědem?
Jistě, třeba. Denně může být 3-5 lžic. Jak to rozložíš, je na tobě.
Viděl bys tam ještě prostor pro Night protein nebo na nějaký jiný doplněk?
Podle potřeb živin dávej buď Night Protein nebo OptiGerm 40 %.
Měl by v tomto směru význam i Taurin a Tyrosin?
Taurin trošku jo, pomáhá s oběhem vody v organismu. Ale není to zásadní suplement.
Tyrosin dovede nakopnout, ale není nutný.
Jinak bych se chtěl zeptat, jestli by podpořili regeneraci a vůbec takovou nějakou celkovou vitalizaci houby Reishi, Shitake atd..
Nebo případně nějaký testosteron booster jako je DAA?
Zkoušel jsem Tribulus, ale absolutně bez efektu...
Otázka je, co si představuješ pod vitalizací - jestli psychické nakopnutí na trénink, nebo sexuální vitalitu.
Na to první je v pohodě rhodiola ve vyšších dávkách.
Tribulus by se měl brát vícekrát denně, ne jednorázově celá dávka. Různé kombinace japonských hub, fenugreeku, tribulu, maccy a aveny sativy můžou pomoct.
Primární je ale ze života odstranit stresové faktory. Jinak budeš jenom podrážděný.
Začal bych na životosprávě a "hygieně pracovního prostředí" než suplementy.
Když dám po tréninku tu AMG Post-workout formuli, tak v té doporučované 50g. dávce mám už těch 30 g sacharidů,takže bych pak ani ten gainer přeci nepotřeboval a mohl bych dát jen protein? (syrovátkové hydro nebo izolát)Lze to takhle.
Tetsuo dalo by se obecně říci, že když chci nabírat a nebo ještě vylepšit regeneraci po těžkém tréninku, tak je lepší po AMG Postworkout formuli zařadit gainer - viz ten Milk Based a když chci spíš rýsovat a trénink není enormně náročný , tak stačí po tréninku těch 30g sacharidů v AMG Post Workout a pak dát tak za hodiu protein? A jaký by jsi případně z Vaší nabídky pro tento účel doporučil?
Ten Max Rapid? Nebo by se dal použít i ten Best Whey, kterého bych dal tak dávku samostatně a pak další dávku k snídani do těch vloček?
když ta snídaně následuje po tréninku, není problém, když po AMG dám ještě buď ten gainer nebo protein založený na syrovátce a pak znovu syrovátkový protein v podobě toho Best Whey?Vždycky se koukej na konkrétní aminogramy, to ti dá základní představu. Máme je tady na webu.
Jde tedy o to, aby si ty aminogramy byly co nejpodobnější?
Viděl bys tam ještě prostor pro Night protein nebo na nějaký jiný doplněk?Podle potřeb živin dávej buď Night Protein nebo OptiGerm 40 %.
Vzhledem k tomu, že každý den mám trénink ráno, tak by i na tu noc nějaké sacharidy nevadily a byl by vhodný ten Optigerm?
Další věc je ale, že večeřím dost pozdě a za cca 1-1,5 hod jdu spát...
Je tam ještě prostor pro doplňkovou výživu?
Otázka je, co si představuješ pod vitalizací - jestli psychické nakopnutí na trénink, nebo sexuální vitalitu.
Na to první je v pohodě rhodiola ve vyšších dávkách.
Tribulus by se měl brát vícekrát denně, ne jednorázově celá dávka. Různé kombinace japonských hub, fenugreeku, tribulu, maccy a aveny sativy můžou pomoct.
Primární je ale ze života odstranit stresové faktory. Jinak budeš jenom podrážděný.
Začal bych na životosprávě a "hygieně pracovního prostředí" než suplementy
Pod vitalizací si představuju dostatek energie v průběhu dne a lepší regeneraci po tréninku.
Tribulus fakt nezabíral ani ve více dávkách denně (je mi 41 let)
Rhodiolu jsem zkoušel jen jednorázově (cca3-4 talety) před tréninkem, ale bez efektu..Mělo to dávkování být vyšší a dávat jí víckrát denně?
Nějaké stresové faktory prostě ze života bohužel neodstaním.
Zvažuji vyzkoušet právě nějaké ty houby nebo DAA, případně ještě tenhle suplement: http://www.f-sport.cz/eshop/print.php?id=2164
Mohlo by to fungovat a čemu bys dal přednost?
když chci nabírat a nebo ještě vylepšit regeneraci po těžkém tréninku, tak je lepší po AMG Postworkout formuli zařadit gainer - viz ten Milk Based a když chci spíš rýsovat a trénink není enormně náročný , tak stačí po tréninku těch 30g sacharidů v AMG Post Workout a pak dát tak za hodiu protein?
Tohle rozdělení dává smysl. Ty nápoje lze ale pít těsně za sebou, pokud se upíjejí po doušcích.
A jaký by jsi případně z Vaší nabídky pro tento účel doporučil? Ten Max Rapid? Nebo by se dal použít i ten Best Whey, kterého bych dal tak dávku samostatně a pak další dávku k snídani do těch vloček?
Testuju všechno a střídám. Dělám i takové věci, jako že třeba smíchám dva produkty stejné příchuti dohromady :)
Jde tedy o to, aby si ty aminogramy byly co nejpodobnější?
Kupodivu ani ne. Spíš jde o to, jestli mají nějakou významnou aminokyselinu nedostatkovější (pod 100 %), aby se dvěma nápoji za sebou nezdůrazňoval tento nedostatek.
Možná to působí komplikovaně, ale není.
Vzhledem k tomu, že každý den mám trénink ráno, tak by i na tu noc nějaké sacharidy nevadily a byl by vhodný ten Optigerm?
OptiGerm 40 % bude ideální, klidně porce nad 100 g. Dál už bych potréninkovou výživu neřešil. Kolem 50 g bílkovin musí stačit každému, pokud neváží tak 120 kilo a nejede na steroidech.:)
Rhodiolu jsem zkoušel jen jednorázově (cca3-4 talety) před tréninkem, ale bez efektu..Mělo to dávkování být vyšší a dávat jí víckrát denně?
Můžeš zkusit 4-5 kapslí 2x denně. Pokud to nezabere, tak to bude fakt smůla.
Zvažuji vyzkoušet právě nějaké ty houby nebo DAA, případně ještě tenhle suplement: http://www.f-sport.cz/eshop/print.php?id=2164
To obsahuje hlavně fenugreek, který tu taky máme, tribulus, zinek, B6, hořčík. Urticu máme taky a mícháme ji do různých produktů.
A jaký by jsi případně z Vaší nabídky pro tento účel doporučil? Ten Max Rapid? Nebo by se dal použít i ten Best Whey, kterého bych dal tak dávku samostatně a pak další dávku k snídani do těch vloček?Testuju všechno a střídám. Dělám i takové věci, jako že třeba smíchám dva produkty stejné příchuti dohromady :)
--------------------------------------------------------------------------------
Jde tedy o to, aby si ty aminogramy byly co nejpodobnější?Kupodivu ani ne. Spíš jde o to, jestli mají nějakou významnou aminokyselinu nedostatkovější (pod 100 %), aby se dvěma nápoji za sebou nezdůrazňoval tento nedostatek.
Možná to působí komplikovaně, ale není.
Tetsuo, jak jsem letmo koukal na ty aminogramy, tak si myslím, že by se docela slušně v tomhle směru doplňovaly Max Rapid (jako další nápoj po AMG Post workout)a ten koncentrát Best Whey (který bych dal do vloček k následné snídani)
Ohledně mléka píšeš, že ten Best Whey má dostatečně mléčnou chuť,ale spíš mi šlo o to jestli se trochu nějakého mléčného výrobku (kefír, bílý jogurt) může v rámci té snídaně k těm obilovinám a proteinu objevit, aniž by to nějak zásadně snižovalo využitelnost proteinu.
OptiGerm 40 % bude ideální, klidně porce nad 100 g. Dál už bych potréninkovou výživu neřešil. Kolem 50 g bílkovin musí stačit každému, pokud neváží tak 120 kilo a nejede na steroidech.:)
Myslel jsem to tak, jestli je tam vůbec ještě prostor pro ten Optigerm, který bych rád docela vyzkoušel,když večeřím mezi cca 21-21:30 hod. (většinou něco z: rýže, žitný chléb, quinoa, pohanka, luštěniny, cottage, vejce, tofu + poměrně dost zeleniny) a po 23 hod. chodím spát... Dal by se tam ještě v menším množství použít cca hodinu po té večeři?[quote]Zvažuji vyzkoušet právě nějaké ty houby nebo DAA, případně ještě tenhle suplement: http://www.f-sport.cz/eshop/print.php?id=2164
To obsahuje hlavně fenugreek, který tu taky máme, tribulus, zinek, B6, hořčík. Urticu máme taky a mícháme ji do různých produktů.
Myslíš, že by ten fenugreek stál za vyzkoušení i samostatně nebo třeba v kombinaci s daa?
Ohledně mléka píšeš, že ten Best Whey má dostatečně mléčnou chuť,ale spíš mi šlo o to jestli se trochu nějakého mléčného výrobku (kefír, bílý jogurt) může v rámci té snídaně k těm obilovinám a proteinu objevit, aniž by to nějak zásadně snižovalo využitelnost proteinu.
Tak tam hlavně nemáš důvod to dělat. Proč to mixovat?
Myslíš, že by ten fenugreek stál za vyzkoušení i samostatně nebo třeba v kombinaci s daa?
Jsou to úplně jiné mechanismy působení. DAA by měla na TST působit přímo, fenugreek nepřímo prostřednictvím vlivu na jiné hormony.
Myslel jsem to tak, jestli je tam vůbec ještě prostor pro ten Optigerm, který bych rád docela vyzkoušel,když večeřím mezi cca 21-21:30 hod. (většinou něco z: rýže, žitný chléb, quinoa, pohanka, luštěniny, cottage, vejce, tofu + poměrně dost zeleniny) a po 23 hod. chodím spát... Dal by se tam ještě v menším množství použít cca hodinu po večeři a těsně před spaním?
Tetsuo, ještě se zeptám.
Dá se říct, že vyjde prakticky nastejno (až na více pro vlastní trénink účinnějších látek v AMG Pre-Workout formuli) , když okolo tréninku použiju jednu z těchto tří variant nebo bys nějakou upřednostnil?
1. před tréninkem 50g.AMG Pre-workout formule a v závěru a hned po tréninku
50g.AMG Post-Workout formule.
2.před tréninkem 10g AMG Max s cca 10 g.glukopuru a v průběhu tréninku
a po tréninku 20 g.AMG Max rozmíchaných s iontovým nápojem Isotonic Optiont.
3.před trénikem 10g.AMG Max Drink s glukopurem + v průběhu tréninku a po 20g AMG Max Drink s cca 20 g.glukopuru?
Jsou všechny varianty použitelné nebo bys udělal nějaké úpravy v dávkování?
Díky.
Tetsuo: Všechny ty varianty odpovídají.
Oproti té první akorát budou chybět aminokyseliny urátového cyklu, cholin, inositol a plasmaexpadér.
Tetsuo, když budu mít takhle zajištěné AMG okolo tréninku je pak vhodné a není to už zbytečné doplnit následné jídlo (většinou je to snídaně založená na obilovinách a mléčných výrobcích, případně proteinu) nebo protein samotný ještě o Amino Hattrick?
Díky