Tipy na suroviny

348 příspěvků
Strana 1 ze 22

Pro přidání tématu nebo reagování na téma musíte být přihlášení.
Pokud nejste registrovaní, tak se prosím registrujte.

Tipy na suroviny

#1

Tohle téma by tu nemělo chybět. Vkládejte zajímavé nabídky, novinky a zkušenosti se surovinami.

Začnu poněkud netradičně, nevšimli jste si poklesu kvality burákového másla od MS? Poslední dvě sklenice jsou spíše olej mírně zahuštěný buráky a chutná to hrozně...

J V Offline

Skylarker

26.04.2014 15:36

Odpovědět

Re: Tipy na suroviny

#2

jako kupoval jsem ho tak 3 měsíce zpátky...a nedávno asi týden zpět...a chutná pořád stejně skvěle :D

Jakub Touš Offline

jak.to

26.04.2014 16:02

Odpovědět

Re: Tipy na suroviny

#3



Kupuju v Lidlu asi za 33 Kč tyhle směsky (celozrnnou a vícezrnou, ostatní ne).
V lidlu jsem taky sehnal menší hranatou misku za 50, byla to nějaká jejich klasická týdenní akce a tom si ty chleby peču. Jen to smícháte s vodou, necháte nakynout a pak už pečete. Pytel vydá na 2 chleby. Jsou moc dobrý.

Naposledy upraveno 26.04.2014 17:36

Offline

Venec

26.04.2014 17:34

Odpovědět

Re: Tipy na suroviny

#4

Limonády bez cukru

K dostání v Bille a Kauflandu, chutná to dobře (po několika letech jsem si dal "fantu") :D

Naposledy upraveno 26.04.2014 18:28

Za tento příspěvek bylo poděkováno 1x.

Jaroslav Vlček Offline

miro1212

26.04.2014 18:28

Odpovědět

Re: Tipy na suroviny

#5

Kupujete někdo sušené chilli papričky? Kde se dají koupit? V Makru mají výborné, takové malinkaté papričky v plastové krabičce. Do Makra ale nejezdím, dají se koupit i někde jinde?

Chadzi von Dumbbellon Offline

Chadzi

26.04.2014 20:48

Odpovědět

Re: Tipy na suroviny

#6

Chadzi: Kupujete někdo sušené chilli papričky? Kde se dají koupit? V Makru mají výborné, takové malinkaté papričky v plastové krabičce. Do Makra ale nejezdím, dají se koupit i někde jinde?
Tipnul bych Tesco.

Zkus pohledat http://nakup.itesco.cz/cs-CZ/.

Naposledy upraveno 27.04.2014 08:36

Jakub E. Offline

bellito

27.04.2014 08:36

Odpovědět

Re: Tipy na suroviny

#7

miro1212: Limonády bez cukruK dostání v Bille a Kauflandu, chutná to dobře (po několika letech jsem si dal "fantu") :D
Toho jsem si nikdy nevšimnul, že jsou bez cukru, díky za upozornění.

J. P. Offline

honzaj95

27.04.2014 19:15

Odpovědět

Re: Tipy na suroviny

#8

Už mám doma jednu bezovou. Jinak teda ještě Lift je bez cukru.

Ragu Offline

ragu

27.04.2014 19:51

Odpovědět

Re: Tipy na suroviny

#9

Tak jsem zjistil, že nejlevnější oleje z ořechů mají v Kauflandu
Oleje Brandle

Olej z vlašáků 80kč, 0,5l
--- z hroznových semínek 55kč,--
atd. Jen nemaj nějaký mix.

Offline

kernel

27.04.2014 22:57

Odpovědět

Re: Tipy na suroviny

#10

miro1212: Limonády bez cukruK dostání v Bille a Kauflandu, chutná to dobře (po několika letech jsem si dal "fantu") :D
Díky! Pomeranč super.

Štěpán Offline

Stepan

05.05.2014 16:35

Odpovědět

Re: Tipy na suroviny

#11

Občas jsem narazil na dotazy typu "Poraďte jídlo který se dá žrát po kilech a nepřibere se", tak kdo nechce furt jenom chroupat zeleninu, možná mu pomůže tohle
želé

Dělá se žluté/červené, tuhne to rychle, a dá se s tim i celkem vyblbnout.. na dno misky pár rozinek, může být trochu sekaných mandlí, přelít timhle a dolít trochou mlékem. Osladit sukralózou a je to mňamka.

Jinak ještě k těm problematickejm sladidlům (cyklamát, acesulfam, aspartam, sacharin), máte nějakou studii/článek/zdroj, že to neni nebezpečný? Já to teda konzumuju místo cukru a nevyhýbám se tomu, ale trochu mě zaráží, že prakticky ve všech článcích tak nějak potvrzují vedlejší účinky (samozřejmě v megadávkách). Může to třeba způsobovat únavu, závislost atd.?

Naposledy upraveno 05.05.2014 20:25

Jaroslav Vlček Offline

miro1212

05.05.2014 20:23

Odpovědět

Re: Tipy na suroviny

#12

Trochu off-topic, ale..
Když už se tu řeší ty limonády bez cukru apod., co si myslíte o článku o umělých sladidlech, kterej je zde k nalezení?
Popravdě sem z toho trochu na vážkách, co si z toho odnést - jestli sladit variantama typu třtinovej cukr/melasa/med.. a nebo jestli obdobně využívat sukralózu/stevii atd., případně kdy co z toho upřednostnit.

Jiří Mráz Offline

Frost

06.05.2014 13:43

Odpovědět

Re: Tipy na suroviny

#13

Používá z Vás někdo štávu z pšeničný trávy?...v americe to teď asi jede..a jako čístící věc a varianta "greens" by to nemuselo být špatné

u nás jsem to našel jen zde ale za ty peníze Text odkazu.....a zároveň tam píšou "Šťáva z pšeničné trávy se může konzumovat až po lisování, protoze obsahuje vlákniny, které náš žaludek není schopen strávit." takže domácí asi ne-e nebo joo?, to bych doma pěstoval po kilech

Naposledy upraveno 07.05.2014 09:18

Jakub Touš Offline

jak.to

07.05.2014 09:12

Odpovědět

Re: Tipy na suroviny

#14

Zrovna nedávno sem někde viděl srovnání pšenice vs ječmen a jednoznačně vyhrával ječmen. Takže pakliže budeš chtít doma něco pěstovat (což samosebou doporučuju), tak bych osobně spíš volil mladej ječmen.
Jinak pokud nemáš odšťavňovač, tak to asi nebude to pravý ořechový, ale podle mě by i mixér moh odvést dobrou službu. Akorát si nejsem jistej, o kolik se může pak snižovat využitelnost obsažených látek..

Jiří Mráz Offline

Frost

07.05.2014 11:25

Odpovědět

Re: Tipy na suroviny

#15

Ale asi jsi to nezkoušel co? :D chuťově to podle mě nebude nejlepší, ale nejspíš si udělám nějakej mix pšenice, ječmen...rozmixuju a zkusim ještě přecedit..taky jsem četl, že to není úplně ideální pít pořád, ale jednou dvakrát do týdne určitý množství by mělo být ok

Naposledy upraveno 07.05.2014 12:07

Jakub Touš Offline

jak.to

07.05.2014 12:06

Odpovědět

Re: Tipy na suroviny

#16

Tak strava by měla bejt každopádně pestrá, to jo. Jinak pravda, nezkoušel sem to, ale chystam se to brzo realizovat. Mimochodem, teď o Velikonocích sme doma měli ječmen jako dekoraci pod vajíčka, tak sem ho trochu zkusil sníst v celku. Nejdřív nic moc, ale po chvíli to chutná trochu jako hrášek. :)
Podle mě ale dává větší smysl udělat si mix ne z víc druhů obilovin, jako spíš přihodit k jednomu druhu další věci typu brokolice, nějakej druh salátu, rajčata, řepu, řeřichu.. tak nějak to mam v plánu, protože mi právě přijde, že by to mohlo mít vyšší biologickou hodnotu než ty sušený "greens" alternativy.

Za tento příspěvek bylo poděkováno 1x.

Jiří Mráz Offline

Frost

07.05.2014 12:41

Odpovědět

348 příspěvků
Strana 1 ze 22

Vytisknout