Nativní protein
Mám hodně nízké procento tuku, ale nechal jsem si dělat rozbor krve a trochu mě rozhodila vysoká hladina glykovaného hemoglobinu. Snažím se kvůli tomu jíst přes den jen bílkoviny + tuky a chtěl bych dávat sacharidy jen po tréninku.
Celkem bych chtěl mít půst mezi večeří a snídaní alespoň 12h. Kvůli správnému fungování cirkadiánního rytmu bych chtěl mít ideálně největší jídlo snídani a nejíst 3h před spaním. To vychází cca na 20h. Bohužel to takhle moc dobře nestíhám, když jdu cvičit večer po práci a tak mě napadlo dávat prostě velkou snídani, oběd a po tréninku už dávat jen protein s nějakými sacharidy + po půl hodině třeba kousek ovoce nebo nějaký jiný zdroj sacharidů.
1) Jaký je z Body-testu nejkvalitnější protein, který by mohl nahradit Reflex 100% Native Whey? Jde od vás koupit také něco bez sukralózy? Snažím se vyhábat umělým sladidlům kvůli negativnímu vlivu na mikrobiom.
2) Jakou formu tekutých sacharidů by bylo ideální zařadit k tomu proteinu, když je dlouhodobým cílem srazit průmerný cukr v krvi? Na jednu stranu si říkám, že by mohlo být vhodnější např. Vitargo, protože není tak rychlé. Na druhou stranu, když jedu celý den bez sacharidů, tak by jednou za den po tréninku, kdy je inzulínová citlivost zvýšená, nemuselo vadit tam poslat nějaký rychlejší zdroj cukru typu maltodextrin. Dávku bych viděl cca kolem 50g sacharidů z nápoje + 50g z nějakého jídla.
Díky za jakékoliv rady a názory :)