Jak budovat svaly, když jste naturál?

27 příspěvků
Strana 1 ze 2

Pro přidání tématu nebo reagování na téma musíte být přihlášení.
Pokud nejste registrovaní, tak se prosím registrujte.

Jak budovat svaly, když jste naturál?

Martin Motl Offline

jehnedak

26.12.2018 19:34

Odpovědět

Re: Jak budovat svaly, když jste naturál?

Tetsuo, díky moc!

Jan Maštalíř Offline

HonzaM

28.12.2018 10:43

Odpovědět

Příští týden druhý díl.

Kamil Fila Offline

Tetsuo

28.12.2018 21:44

Odpovědět

Občas zkusím nějaký trénink od Tetsua a tento mě celkem zaujal. Dnes jsem si říkal, že mám dost času a zítra nepůjdu, tak dám první dva tréninky najednou. Cvičím už hezkých pár let a 25 serií v tréninku dávám normálně...No místo rumunů jsem dal klasickou mrtvolu a musím říct, že po těch 12ti pracovních seriích jsem měl dost, nakonec trochu lýtek a byl jsem rád, že končím. Jsem zvědavej na další tréninky :)

Fred

31.12.2018 14:16

Odpovědět

Ahoj,

myslím, že část o mTor aktivaci není přeložena zcela přesně - jak to chápu z orig. článku, tak první dvě přípravné serie jsou standardní (6-8 opak.) a až v třetí prodlužuješ extenzi/flexi+držíš protažení (5+2 vteřiny cca) u všech opakování kromě posledního, kde jdeš do maxima tolerovaného protažení.

Despo

16.01.2019 23:39

Odpovědět

Máš pravdu, jdu to opravit. Díky moc za upozornění.

Kamil Fila Offline

Tetsuo

18.01.2019 18:14

Odpovědět

Díky za překlad. Už jsem tenhle trénink před pár měsíci zkoušel a výsledky fakt byly :) Teď jsem nějakou dobu cvičil fullbody silověji a chci se zas vrátit k hypertrofii.

Dotaz: Chci chodit 2x týdně i do sauny, tak se chci zeptat, jestli by šlo dát saunu i po tréninku. Vím, že to není ideální, ale když ten trénink má takhle malej objem práce, tak by to neměl bejt takovej problém ne?

BTW: Jedna věc mi v článku nesedí a to je fotka Filipa Štefloviče. Je to přece trénink pro naturály :)

Naposledy upraveno 26.03.2019 16:54

Karel Mencl Offline

charlie77

26.03.2019 15:51

Odpovědět

V sauně jsem byl po tréninku jen jednou, nedělalo mi to dobře. Hodnotné jsou podle mě kontrastní sprchy. Sauna až několik hodin po tréninku spíš nebo ve dnech odpočinku. Ale nikdy jsem to blíž nezkoumal.

Nojo, Filip, no...

Kamil Fila Offline

Tetsuo

27.03.2019 17:05

Odpovědět

Budou slibované další díly článku?

Antonín Trojan Offline

trojnik

24.09.2019 19:51

Odpovědět

Právě dokončuju poslední silovější verzi tohoto tréninku. Můžu to sepsat příští týden.

Za tento příspěvek bylo poděkováno 2x.

Kamil Fila Offline

Tetsuo

26.09.2019 18:14

Odpovědět

Ahoj Tetsuo,
dnes jsem odjel první den tohoto tréninku... Zatím to zkouším podle toho rozpisu co jsi tu uvedl... Chci se jen zeptat zda a jak to případně dělat správně, protože jsem narazil na "problém"... Uvádíš, že se při rest-pause u třetí serie nemá pokládat váha, ale odjet to pak (10-15s) znovu s menším počtem opakovaní (např.2-3) a pak ještě jednou (např 1-2).
Např na mrtvém tahu mám max 180kg, ale abych byl toto schopen odjet, tak si tam musím dát tak třeba cca 100kg a mám problém to udržet, protože držet 100kg na 6opakování, pak 15s počkat udělat 3, 10s počkat a udělat 2 je celkem mazec a myslel jsem že mi ty šlachy uhoří :-)To stejné je u shybů...Bicepsový zdvih se samozřejmě dá, tam jsou ty váhy umírněné :-) Nevadí tedy že to jedu vůči svému maximu s relativně malou vahou? (trhačky nemám moc rád, rád tímhle trénuji sílu úchopu) díky za radu/pomoc.
Honza

Jan Maštalíř Offline

HonzaM

04.10.2019 15:28

Odpovědět

Klidně pokládej činku na zem nebo do stojanu. Bez pokládání to jde dobře u dřepů a leg pressu.

Kamil Fila Offline

Tetsuo

05.10.2019 22:10

Odpovědět

Moc děkuji za super trénink, nějakou dobu jsem stagnoval na tréninzích 3x týdně a tohle je ten správný šok pro tělo. Jaký trénink je vhodný na navázání?

RockHell

10.11.2019 21:22

Odpovědět

Na objem, nebo sílu?

Kamil Fila Offline

Tetsuo

19.12.2019 17:16

Odpovědět

Ahoj, pokud chápu správně, tak bych měl jet pouze 4 pracovní série za trénink. Proto se ptám, není to málo? Anebo mám ty dvě předešlé série jezdit téměř do technického selhání s rezervou 1-2 opakování?

Marek Folkman Offline

Beastfolk

20.12.2019 16:40

Odpovědět

Ne, tři série. Jednu s úsilím 7-8/10, druhou s 8-9/10, a třetí na 10/10.

Není to málo. Cvičíš sval 3x týdně, pokaždé jinou technikou do selhání. Je to stimul, je ne vyčerpání.

Funguje to velmi dobře.

Kamil Fila Offline

Tetsuo

21.12.2019 14:51

Odpovědět

27 příspěvků
Strana 1 ze 2

Vytisknout