Syřidla v sýrech

12 příspěvků
Strana 1 z 1

Pro přidání tématu nebo reagování na téma musíte být přihlášení.
Pokud nejste registrovaní, tak se prosím registrujte.

Syřidla v sýrech

#1

Zdravím,

syřidla v sýrech nějak škodí organismu? Měl bych se jim vyhýbat?

VP Offline

8vasa8

31.03.2017 13:12

Odpovědět

Re: Syřidla v sýrech

#2

Zhoršují činnost žaludku a střev. Tvrdé a plísňové sýry jíst minimálně, spíš jen takovou tu degustační kostičku či plátek na závěr jídla.

V pohodě je cottage, ricotta a mozzarela.

Kamil Fila Offline

Tetsuo

01.04.2017 11:56

Odpovědět

Re: Syřidla v sýrech

#3

Já tvrdé sýry jím už snad 20 let skoro každý den a nezaznamenal jsem špatnou činnost střev ani žaludku....

Denis Offline

Denny

01.04.2017 14:46

Odpovědět

Re: Syřidla v sýrech

#4

Tak nevíš, jaká je normální činnost, kdybys to nejedl. Ono se to neprojevuje průjmy nebo nadýmáním. Projevuje se to tím, že se vstřebá míň živin. Čili teoreticky bys po vynechání sýrů měl za nějakou dobu začít líp shazovat tuk nebo nabírat svaly. Ale ono to v těch střevech zůstává dlouho...

Kamil Fila Offline

Tetsuo

02.04.2017 15:45

Odpovědět

Re: Syřidla v sýrech

#5

To je pro mě docela šok. Myslel jsem jak jím zdravě když jím tvrdé sýry.

VP Offline

8vasa8

03.04.2017 11:01

Odpovědět

Re: Syřidla v sýrech

#6

Tvrdé sýry jsou problematické nejenom kvůli střevům, ale i proto, že způsobují usazování vápníku v srdci (v pozdějším věku jedna z příčin infarktů)

Za tento příspěvek bylo poděkováno 2x.

Kamil Fila Offline

Tetsuo

03.04.2017 15:01

Odpovědět

Re: Syřidla v sýrech

#7

hmm, takže sbohem špagetám s mletým hovězím a parmezánem i vaječné omeletě s cheddarem?
mimochodem, týká se ta škodlivost i mikrobiálních syřidel?? díky

Petr Špryňar Offline

graves9

19.04.2017 14:39

Odpovědět

Re: Syřidla v sýrech

#8

Tak pokud to nejíš každý den tak to je ok:-D Stejně by mě zajímalo Kolik zabije lidí sýr a kolik se jích zabije v autě(motorce)....všechno je to na hlavu poslední roky vlastně nic nesmíš jíst všechno škodí:-((děda jedl chleba se sádlem a cibuli, byl zdravější než lidí co jí podle nových trendu :-D

Denis Offline

Denny

20.04.2017 17:19

Odpovědět

Re: Syřidla v sýrech

#9

no neptal jsem se zrovna na úmrtnost, zajímá mě škodlivost těch mikrobiálních siřidel - vliv na vstřebávání živin ze střev, jak popisoval Tetsuo

Petr Špryňar Offline

graves9

21.04.2017 11:02

Odpovědět

Re: Syřidla v sýrech

#10

Denny: Tak pokud to nejíš každý den tak to je ok:-D Stejně by mě zajímalo Kolik zabije lidí sýr a kolik se jích zabije v autě(motorce)....všechno je to na hlavu poslední roky vlastně nic nesmíš jíst všechno škodí:-((děda jedl chleba se sádlem a cibuli, byl zdravější než lidí co jí podle nových trendu :-D
Težko to srovná.
Exitus při autonehodě je neplánovaný, v jakémkoli věku a jendoduše prokázaný. Výdaje státu-teoretické. 660/r

Smrt na následy životosprávy se neprokazuje, je to plánované,ve vyšším věku. Výdaje státu jsou známé. 100k+/r

Naposledy upraveno 21.04.2017 12:32

Offline

kernel

21.04.2017 12:31

Odpovědět

Re: Syřidla v sýrech

#11

Denny: Tak pokud to nejíš každý den tak to je ok:-D
Chlape, to je jako tvrdit, že pokud neliješ do nafťáku benzín každý den, tak je to ok. (Ber to s nadsázkou) Samozřejmě, že tě sýr nezabije, ale, rozhodně tělu moc neprospívá.
Denny: Stejně by mě zajímalo Kolik zabije lidí sýr a kolik se jích zabije v autě(motorce)
Tohle budu brát s nadsázkou já :)
Denny: všechno je to na hlavu poslední roky vlastně nic nesmíš jíst všechno škodí:-((děda jedl chleba se sádlem a cibuli, byl zdravější než lidí co jí podle nových trendu :-D
Je to logické. Jídlo je pro firmy byznys, zaměřují se na dosažení maximálního zisku s nejnižšími náklady, takže většinou používají levnější suroviny, které jsou zpravidla zdraví škodlivé.
..Teda pokud se nebavíme o firmách, které se zase zaměřují na kvalitní stravu, to je zase ale jiný marketingový model.

Nicméně, ke tvému dědovi...Není úplně jednoduché porovnat ho s někým, kdo se drží jak ty říkáš nových trendů ve stravování.
K porovnání potřebuješ kontrolní subjekty, které budou pod neustálým dohledem, tak ani to nebude exaktní, ale pouze směrodatné. Je zde zkrátka spousta proměnných.

Chápu, že jako obyčejný člověk už máš dost všeho toho zdravého stravování. Je to teď v módě, každý druhý jouda se snaží jíst zdravě, ale, nezatracoval bych to úplně. Neber to jako démonizování potravin, spíše to vnímej jako cenné informace, dle kterých si můžeš modifikovat stávající režim.

Kdybys nevěděl o stravování nic a vnímal to jako hmotu, která tě zbaví hladu s tím, že bys denně snídal párky, svačil čipsy, obědval ve fast foodu a večeřel hranolky se smažákem, tak si myslím, že by se ti hodilo, kdyby ti někdo poskytl rady a znalosti z oblasti stravování a zdravého životního stylu.

Naposledy upraveno 21.04.2017 12:57

Offline

jk22

21.04.2017 12:54

Odpovědět

Re: Syřidla v sýrech

#12

Přidám jenom tzv. anekdotickou evidenci:

Nejez 2-3 měsíce sýry a jinak neměň dietu (jez klidně i stejné množství bílkovin ve vajíčkách, mase nebo jogurtech) a uvidíš, že se ti zlepší trávení a shodíš pár kilo.

Kombinace tuk+vápník+hodně soli+syřidla FAKT nedělá tlu dlouhodobě dobře a přispívá ke zvýšení infarktů i zhoršené činnosti střev.

opět: NEDÉMONIZUJU, jen konstatuju. Taky mi chutnají sýry, ale jím je čím dál méně. A když jsem je nejedl delší dobu v kuse, rozdíl jsem poznal.
Podobné to bylo, když jsem delší dobu nejedl pečivo nebo nepil mléko. Což neznamená,že teď je nekonzumuju, protože se tolik nehlídám.

Kamil Fila Offline

Tetsuo

21.04.2017 15:07

Odpovědět

12 příspěvků
Strana 1 z 1

Vytisknout