Jde o pohyb, kterému se říká taky glute ham raises. Ten úplně nejlepší se provádí na speciální lavici podobné hyperextenzi, ale jde dělat i se sparringem na zemi nebo s činkou. Je to cvik, který je těžký v negativní fázi pohybu - spouštění, a musí se odlehčit v té pozitivní-zvedací fázi.
Jasně, už jsem to zařadil a popravdě jsem to cvičil i dříve, netušil jsem že to má název :)
Každopádně, v tréninku jsou GHM a pak tato náhražka, pokud v posilovně stroj na GHM nemáme, je adekvátní náhradou za jeden z těchto cviků Good Mormings?
A už si budu opravdu připadat jako neználek, ale u Push pressu je: "do 5RM" - ale kolik sérií? Dnes jsem to například pojal jako 5x5 se zvyšující se zátěží až do maxima na 5 opakování.
Parádní článek. Měl bych dotaz. Cvičím doma a nemám tu žádný stroj. Je možné něčím nahradit tyto cviky?
- přítahy vsedě (šly by místo toho přítahy v předklonu s oporou o lavici?)
- stahování horní kladky (tohle fakt nevím, čím doma nahradit? možná pulloverem?)
A ještě bych se chtěl zeptat. Ten rumunský mrtvý tah je cvik jen na zadni cast stehen a zadek, nebo i na spodek zad (jako klasicky mrtvy tah)?
Díky. Ty rack chins vypadaj dobře. Já občas dávám tyč mezi dva noční stolky a cvičim inverted rows. Nicméně na rack chins ty stolky asi nebudou dostatečně vysoký. Zkusim to nějak pořešit :)
Aha aha, to se omlouvám, díky. Ale v tom případě nechápu rozdíl mezi glute-ham raises a napřimování se z lehu se zapřením nohou. Nejde náhodou o stejný cvik? :D
zbyna_7: Ale abych řekl vůbec jsem teda nepochopil podstatu co znamená 5 RM. Mohl by jste říct nějaký přesný počet kolik sérii, po kolika opakování. Děkuji
Podstata byla sdělená o odpověď výše. Ovšem pokud se ti nechce počítat a pokud znáš maximálku, tak stačí kliknout zde -> http://www.allthingsgym.com/rep-max-calculator/, kde máš právě např. pro 5 RM odhad v sedmi vzorcích.