Tatarák

4 příspěvky
Strana 1 z 1

Pro přidání tématu nebo reagování na téma musíte být přihlášení.
Pokud nejste registrovaní, tak se prosím registrujte.

Tatarák

#1

Chtěl bych se zeptat, jak je na tom syrové maso z hlediska využitelnosti,stravitelnosti apod. oproti tepelně zpracovanému.Miluju tatarák,tak zvažuju,že bych ho začal do jídelníčku zařazovat pravidelně.

Offline

Somalec

02.03.2016 17:09

Odpovědět

Re: Tatarák

#2

myslím že bude o trochu hůř stravitelné ale zato zachováš některé důležité aminokyseliny třeba lysin který se během tepelné úpravy ničí

Offline

Maty

02.03.2016 22:30

Odpovědět

Re: Tatarák

#3

Syrové maso může obsahovat živé zárodky několika druhů parazitů. Občasný tatarák není velkým rizikem, ale jíst stále syrové maso je. Z hlediska zdravé výživy to nedoporučuji.

Jan Kocka Offline

Sly

02.03.2016 23:37

Odpovědět

Re: Tatarák

#4

Syrové maso obsahuje více vitaminu b12. Jinak, jak je zmíněno již výše, je vyšší i obsah aminokyselin, avšak syrové maso je spojeno s rizikem parazitů.

Ladislav Sova Offline

LadislavSova

02.09.2017 13:59

Odpovědět

4 příspěvky
Strana 1 z 1

Vytisknout