Na čem smažit?

7 příspěvků
Strana 1 z 1

Pro přidání tématu nebo reagování na téma musíte být přihlášení.
Pokud nejste registrovaní, tak se prosím registrujte.

Na čem smažit?

#1

Když si chci na pánvi usmažit kus kuřecího masa, jaký olej byste preferovali? Kokosový, řepkový, nebo něco úplně jiného?

Offline

Majkl

13.01.2016 12:56

Odpovědět

Re: Na čem smažit?

#2

Repkovy, nebo sadlo kdyz si chcu opravdu posmaknout.

Jinak vetsinou pouzivam kontaktni gril,to muzu delat bez tuku a je to pro me pohodlnejsi.

Lada Offline

kripl

13.01.2016 13:16

Odpovědět

Re: Na čem smažit?

#3

Rýžový.

Jiří Mráz Offline

Frost

13.01.2016 20:50

Odpovědět

Re: Na čem smažit?

#4

Majkl: Když si chci na pánvi usmažit kus kuřecího masa, jaký olej byste preferovali? Kokosový, řepkový, nebo něco úplně jiného?
Nesmažím, ale princip teflonu mi říká, že když tuk, tak ho tam stačí jedna lžíce max. Neřešil bych to nějak extra a třeba si kup olej ve spreji nebo friťák, kde stačí 1 lžíce oleje.

V Heart Attack grilu, smaží na sádle(vepřové asi).

Offline

kernel

13.01.2016 23:25

Odpovědět

Re: Na čem smažit?

#5

Smažim na kokosáku.

Karel Mencl Offline

charlie77

13.01.2016 23:42

Odpovědět

Re: Na čem smažit?

#6

Kontaktní gril je fajn, ale já si právě občas dávám jen maso s rýží a tak jsem rád za tu trochu štávy s olejem, která mi z toho masa odkape :D čili to chci dělat na nějakém oleji.

Ten olej ve spreji je většinou slunečnicovej a ten je asi nejhorší ze všech.

Já ted právě používám klasickej řepkovej, ale uvažuju že vyzkoušim kokosovej. Jenže názory na jeho využití při smažení se dost liší, takže sakra hodí se na to nebo ne :)

Offline

Majkl

15.01.2016 10:23

Odpovědět

Re: Na čem smažit?

#7

Majkl: ..takže sakra hodí se na to nebo ne :)
Rafinovanej kokosovej bude ok, extra panenskej téměř jistě přepálíš.

Samozřejmě moje alternativa (viz vejš) bude lepší než obojí (chuť, kouřovej bod..). ;)

Jiří Mráz Offline

Frost

15.01.2016 16:25

Odpovědět

7 příspěvků
Strana 1 z 1

Vytisknout