Optimální program (The Optimal Program™)

9 příspěvků
Strana 1 z 1

Pro přidání tématu nebo reagování na téma musíte být přihlášení.
Pokud nejste registrovaní, tak se prosím registrujte.

Optimální program (The Optimal Program™)

Tomáš B. Offline

Cornelius

17.12.2015 23:02

Odpovědět

Re: Optimální program (The Optimal Program™)

Cvičím tento program již skoro 3 měsíce + k tomu ještě lehčí tréninky kalistheniky.
Je vhodné i pro tento program zařadit nějaký deload a v jaké podobě by měl být?
Nebo by to chtělo po těch třech měsících již nějaký jiný trénink?
A jakým tréninkem pak nejlépe na tento navázat?

Ondřej Zeithammer Offline

Ondra79

28.12.2015 16:44

Odpovědět

1) Nějaký tip na náhradu tureckého vztyku? Popravdě tomu cviku moc nerozumím, nemám nikoho, kdo by mi to vysvětlil, nikdy jsem to nikoho neviděl dělat. Je to takový divný:)

2) Další asi klasická otázka: není tam málo koz? Celkem mi chybí tlaky s jednoručkama, kam je případně zařadit?

arthur.dayne

14.07.2016 12:12

Odpovědět

arthur.dayne: Nějaký tip na náhradu tureckého vztyku? Popravdě tomu cviku moc nerozumím, nemám nikoho, kdo by mi to vysvětlil, nikdy jsem to nikoho neviděl dělat. Je to takový divný:)
Je to primárně cvik na HSS i sílu ramenního pletence, takže moc kvalitně nahraditelnej není...Není od věci, použít YouTube. Pěkně to je ukázaný a vysvětlený zde:

Roper

14.07.2016 13:54

Odpovědět

Cviků na hrudník je tam dost, každý den jeden. Proč by jich mělo být víc? Lidi málo cvičí ramena a záda a strašně moc hrudník a bicepsy. Je to klasická chyba, která pak vede k vadnému postoji těla.

Jinak - každý trénink jsou na začátku uvedeny dva různé cviky. To je celkem 6 cviků. Není problém si z nich vybrat.

Kamil Fila Offline

Tetsuo

14.07.2016 17:41

Odpovědět

Chápu dobře, že se odcvičí ty 3 tréninkové dny, pak se dá např. den volna, změní se cviky, opakování atd. podle pocitu a zase se pojedou ty 3 dny?

Asi by nebyl problém to udělat na 5 tréninků v týdnu že? tedy trénink 1,2,3, volno, 1,2, volno - další týden - 3,1,2 volno, 3,1, volno.... atd.

Štěpán Offline

Stepan

06.08.2016 13:46

Odpovědět

Začal bych na 4 trénincích
po, st, pá, so NEBO po, út, čt, so apod.

Měnění cviků je možné

Kamil Fila Offline

Tetsuo

06.08.2016 15:41

Odpovědět

Zdravím, momentálně jsem docvičil těžko lehký trénink zde ze stránek a chtěl bych vyzkoušet zase něco jiného. Vcelku mě zaujal tento trénink... k němu pár dotazů.. jak tedy nakládat váhy na 3x5 + 3x10 ? Pokud to dobře chápu tak první tři série budou těžce např. 80% a další tři lehce např 60% ? Bude možné cvičit stylem 3+1? Z článku jsem to úplně nevyčetl :) děkuji

Josef Hubáček Offline

jose999

14.08.2020 11:54

Odpovědět

Ano, 3x5 se zhruba 80 %, nebo vahou, s níž bych v první sérii dokázal udělat 6-7 opakování. V následujících sériích už ta schopnost i se stejnou váhou klesne na 5-6, v poslední sérii to bude 5 do selhání.

U těch 10 opakování to je otázka, 60 % může být ok i málo, lze se pohybovat i na 65-70 %. Ale nepřepálit zpočátku.

Kamil Fila Offline

Tetsuo

19.08.2020 14:52

Odpovědět

9 příspěvků
Strana 1 z 1

Vytisknout