Pro přidání tématu nebo reagování na téma musíte být přihlášení.
Pokud nejste registrovaní, tak se prosím registrujte.
Diskuse k článku Optimální program (The Optimal Program™).
17.12.2015 23:02
Re: Optimální program (The Optimal Program™)
Cvičím tento program již skoro 3 měsíce + k tomu ještě lehčí tréninky kalistheniky.
Je vhodné i pro tento program zařadit nějaký deload a v jaké podobě by měl být?
Nebo by to chtělo po těch třech měsících již nějaký jiný trénink?
A jakým tréninkem pak nejlépe na tento navázat?
Je vhodné i pro tento program zařadit nějaký deload a v jaké podobě by měl být?
Nebo by to chtělo po těch třech měsících již nějaký jiný trénink?
A jakým tréninkem pak nejlépe na tento navázat?
28.12.2015 16:44
1) Nějaký tip na náhradu tureckého vztyku? Popravdě tomu cviku moc nerozumím, nemám nikoho, kdo by mi to vysvětlil, nikdy jsem to nikoho neviděl dělat. Je to takový divný:)
2) Další asi klasická otázka: není tam málo koz? Celkem mi chybí tlaky s jednoručkama, kam je případně zařadit?
2) Další asi klasická otázka: není tam málo koz? Celkem mi chybí tlaky s jednoručkama, kam je případně zařadit?
14.07.2016 12:12
arthur.dayne: Nějaký tip na náhradu tureckého vztyku? Popravdě tomu cviku moc nerozumím, nemám nikoho, kdo by mi to vysvětlil, nikdy jsem to nikoho neviděl dělat. Je to takový divný:)Je to primárně cvik na HSS i sílu ramenního pletence, takže moc kvalitně nahraditelnej není...Není od věci, použít YouTube. Pěkně to je ukázaný a vysvětlený zde:
14.07.2016 13:54
Cviků na hrudník je tam dost, každý den jeden. Proč by jich mělo být víc? Lidi málo cvičí ramena a záda a strašně moc hrudník a bicepsy. Je to klasická chyba, která pak vede k vadnému postoji těla.
Jinak - každý trénink jsou na začátku uvedeny dva různé cviky. To je celkem 6 cviků. Není problém si z nich vybrat.
Jinak - každý trénink jsou na začátku uvedeny dva různé cviky. To je celkem 6 cviků. Není problém si z nich vybrat.
14.07.2016 17:41
Chápu dobře, že se odcvičí ty 3 tréninkové dny, pak se dá např. den volna, změní se cviky, opakování atd. podle pocitu a zase se pojedou ty 3 dny?
Asi by nebyl problém to udělat na 5 tréninků v týdnu že? tedy trénink 1,2,3, volno, 1,2, volno - další týden - 3,1,2 volno, 3,1, volno.... atd.
Asi by nebyl problém to udělat na 5 tréninků v týdnu že? tedy trénink 1,2,3, volno, 1,2, volno - další týden - 3,1,2 volno, 3,1, volno.... atd.
06.08.2016 13:46
Začal bych na 4 trénincích
po, st, pá, so NEBO po, út, čt, so apod.
Měnění cviků je možné
po, st, pá, so NEBO po, út, čt, so apod.
Měnění cviků je možné
06.08.2016 15:41
Zdravím, momentálně jsem docvičil těžko lehký trénink zde ze stránek a chtěl bych vyzkoušet zase něco jiného. Vcelku mě zaujal tento trénink... k němu pár dotazů.. jak tedy nakládat váhy na 3x5 + 3x10 ? Pokud to dobře chápu tak první tři série budou těžce např. 80% a další tři lehce např 60% ? Bude možné cvičit stylem 3+1? Z článku jsem to úplně nevyčetl :) děkuji
14.08.2020 11:54
Ano, 3x5 se zhruba 80 %, nebo vahou, s níž bych v první sérii dokázal udělat 6-7 opakování. V následujících sériích už ta schopnost i se stejnou váhou klesne na 5-6, v poslední sérii to bude 5 do selhání.
U těch 10 opakování to je otázka, 60 % může být ok i málo, lze se pohybovat i na 65-70 %. Ale nepřepálit zpočátku.
U těch 10 opakování to je otázka, 60 % může být ok i málo, lze se pohybovat i na 65-70 %. Ale nepřepálit zpočátku.
19.08.2020 14:52