Mrtvý tah s velkou činkou

6 příspěvků
Strana 1 z 1

Pro přidání tématu nebo reagování na téma musíte být přihlášení.
Pokud nejste registrovaní, tak se prosím registrujte.

Mrtvý tah s velkou činkou

Diskuse k článku Mrtvý tah s velkou činkou.

Tomáš B. Offline

Cornelius

17.12.2015 23:02

Odpovědět

Re: Mrtvý tah s velkou činkou

Zdravím, měl bych dotaz ohledně mrtvého tahu. Jak je to přesně s dýcháním? chápu, že dole se člověk nadechne do břicha, zvedne, v horní části vydechuje a už se tam opět do břicha nenadechuje a spustí? nebo se i nahoře nadechne do břicha?.

pak mne zajímá, jestli pokud mi to nevadí, lze: klasicky se dole nadechnout, zvednout, položit a opět udělat další opakovaní na jeden nádech? prostě na jeden nádech dát dvě opak. ale asi to bude kravina. Hrozně mi přijde nepřijemný ve spodní části vydechovat, ted člověk je udejchanej z váhy, opasek na těle, znovu nadechnout do břicha a nahoru..

jaký je nejvhodnější způsob? prosím jen normalní odpovědi, nejsem zvědav na vychrtlý chytráky. díky

Tomáš Manert Offline

swansea

09.11.2016 18:04

Odpovědět

Ve startovací pozici hlubokej nádech, tak aby ses pevně břichem opřel do opasku. Postupným pohybem nahoru pomalu vydechuješ.

I když k tomu mám občas taky sklon, spíš jen ale okolo 70-80% maxima, tak nedělej to, že na jeden nádech odjedeš 2-3 opáčka, kravina nejvyššího kalibru.

Jiří Vlk Offline

Roper

10.11.2016 15:50

Odpovědět

Zdravím, měl bych dotaz ohledně MT a to zejména ohledně podložení činky, konkr. kotoučů. Ne každý kotouč má stejný průměr a já mám docela malé a osu mam lehce nad kotníky, ještě, když měřím 192 cm, tak je to takový na ho..

Chci se zeptat, jestli je někde jakoby přímo dáno, kde by ta osa měla být, nebo jestli už třeba podkládání kotoučů, aby byla osa výš, je jakoby zkracování dráhy a zároveň je cvik logicky lehčí a spíš se jedná o zpestření,..zjednodušení techniky.

díky

Tomáš Manert Offline

swansea

03.12.2016 11:53

Odpovědět

Osa je vždy na zemi, respektive jí máš logicky někde v úrovni holenní. A s malejma kotoučema netahej, absolutní blbost. Najdi si liftersky orientovanou posilovnu.

Pokud chceš zkrátit dráhu, dělej rack pull, tahy z beden, trap bar tahy, různý deficitový tahy apod. Nic jinýho není. Ale pochybuji, že máš k dispozici klec/bedny, když máš ve fitku pouze malý kotouče.

Naposledy upraveno 03.12.2016 12:20

Jiří Vlk Offline

Roper

03.12.2016 12:19

Odpovědět

mám velké kotouče, ale jakoby starší tip a jsou jakoby menší no, než klasické ve fitkách víš.. dnes jsem zkusil na každou stranu hodit kotouč a zvedat to jakoby z něho a jak to bylo víš, tak i váha šla super nahoru :D :) díky

Tomáš Manert Offline

swansea

03.12.2016 13:26

Odpovědět

6 příspěvků
Strana 1 z 1

Vytisknout